ua en ru

Рада директорів СБ 22 грудня розгляне виділення Україні 378,5 млн дол. на електроенергетику

Рада директорів Світового банку 22 грудня розгляне виділення Україні 378,5 млн дол. на електроенергетику.

Рада директорів Світового банку 22 грудня розгляне виділення Україні 378,5 млн дол. на електроенергетику. Про це повідомляє прес-служба енергетичної компанії "Укренерго".

Зокрема, з 11 по 14 листопада 2014 року в київському офісі представництва Світового банку в Україні відбулися переговори між офіційною делегацією України і Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо укладення угоди про позику Фонду чистих технологій між Україною та МБРР за другим проектом з передачі електроенергії.

Як зазначається, основними цілями проекту є підвищення рівня безпеки, надійності і ефективності передачі електроенергії, а також покращення ситуації з компенсацією реактивної потужності в мережах, створення технічних умов для наближення інтеграції ОЕС України в Європейську мережу операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E).

Наступним кроком має стати прийняття цього протоколу радою директорів Світового банку, яке заплановано 22 грудня цього року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України доручив залучити позику від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для реалізації інвестиційного проекту "Другий проект з передачі електроенергії" на суму до 378,5 млн дол.