ua en ru

Приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС знищить українську економіку, - Медведчук

Україна, відмовившись від зближення з країнами МС, втрачає ринки збуту для своїх товарів. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Політик зазначив, що приєднатися до Євразійського економічного союзу (ЄАЕС) вже висловили бажання Киргизстан та Вірменія.

"Бажання пострадянських держав якнайшвидше стати членами ЄАЕС цілком зрозуміле: економічні свободи, преференції та пільги, які отримують учасники, приплив інвестицій, спільні бізнес-проекти, пільгове кредитування", - повідомив Медведчук.

Він підкреслив, що в результаті Киргизстан отримає допомогу у розмірі близько 1,5 млрд дол. З цієї суми 1 млрд дол. буде виділено Росією для адаптації економіки Киргизстану при вступі до Митного союзу, інша сума - гранти Росії і Казахстану на реалізацію "дорожньої карти" щодо приєднання Киргизії до МС. "Серйозні преференції передбачені і для Білорусі. Вона отримає кредит на суму 2 млрд дол. для поповнення своїх золотовалютних запасів, а також поетапне скасування експортних мит на російську нафту з 2015 року", - додав політик.

Лідер "Українського вибору" інформує, що поза євразійським економічним об'єднанням Україна може стати аутсайдером в регіоні і ризикує не тільки зупинити розвиток ряду найбільших галузей, але і втратити нинішні позиції на світовій арені.

"При цьому більш ніж очевидно, що європейські ринки, незважаючи на обіцянки єврокомісарів, так і залишаться закритими для товарів українського походження", - зазначив Медведчук.

За його словами, приєднання до зони вільної торгівлі з Євросоюзом і відкриття українського ринку для європейських виробників знищить вітчизняну економіку.