ua en ru

МІП: у Луганській області відновлено мовлення десяти телеканалів

МІП: у Луганській області відновлено мовлення десяти телеканалів Фото: відновлення українського мовлення на окупованих територіях (Uadigital.tv)

Втім, якість сигналу наразі не задовольняє місцевих жителів

Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України проаналізувала інформаційну ситуацію у прикордонному з РФ Троїцькому районі Луганської області. Про це сьогодні повідомили у прес-службі МІП.

Радник глави Мінінформполітики з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець зустрівся з головою Троїцької районної адміністрації Олександром Івановим.

За результатами зустрічі з'ясувалося, що в регіоні вже дивляться близько 10 українських телеканалів, а також і Луганське обласне телебачення, але якість сигналу жителів не задовольняє.

Як зазначається, зараз мова йде про можливість створення в райцентрі свого власного радіо, яке б мовило в рамках обласного ефірного радіо "Пульс".

"Враховуючи результати моніторингу, 23 лютого 2016 року комісія з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України прийняла рішення посилити потужність передавальної техніки в Луганській області, в тому числі й у Троїцькому районі. Генеральний штаб підтвердив, що посилення потужності передавальної техніки, у 4 населених пунктах Луганської області, не заважатиме бойовим діям. Після того, як ЛугТРК надасть пропозиції щодо ротації передавачів, Концерном РРТ будуть виконані всі необхідні роботи", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в зоні АТО постійно знаходиться моніторингова місія МІП, мета якої - вивчити та максимально реінтегрувати інформаційний простір на сході України.

Як повідомлялося, у грудні Держтелерадіо заявило про початок FM-радіомовлення на окупованій території Луганської області.

Напередодні в Донецькій області відновили мовлення "Першого національного" та ОДТРК.