ua en ru

Президент Польщі заявив, що відмова Європи від християнських традицій призведе до її загибелі

Президент Польщі заявив, що відмова Європи від християнських традицій призведе до її загибелі Фото: Анджей Дуда

Дуда також прокоментував питання Brexit

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що відмова Європи від християнських традицій призведе до її загибелі, передає "Польське радіо".

"Якщо Європа буде цуратися своєї іудейсько-християнської традиції, то це призведе до згуби", - наголосив польський лідер.

Дуда зазначив, що він не забуває слова польського Папи римського, святого Івана Павла ІІ, який під час вступу Польщі до Європейського союзу сказав, щоб "поляки йшли туди, несучи із собою свою велику християнську та католицьку спадщину". Він відзначив, що це спадщина тисяч років християнської Польщі. Польский президент також додав, що на коріннях, з одного боку античної, а з другого іудейсько-християнської цивілізації, зросла Європа, і це та сила, на яку вона спирається.

Глава польської держави прокоментував також питання Brexit.

"Маю надію, що Великобританія після виходу з ЄС не обмежить вільного приїзду людей", - сказав Дуда.

Він додав, що свобода пересування є важливою не тільки для поляків, котрі працюють у Великобританії, але також для самих британців, які працюють у різних країнах Європи. Дуда запевнив, що він та уряд борються за те, аби умови для поляків, котрі проживають у Сполученому Королівстві, були збережені.

Нагадаємо, спецслужби РФ намагалися від імені президента Петра Порошенка організувати телефонну розмову з Дудою.