ua en ru

Президент Чехії запропонував Раді ЄС зняти санкції проти Росії

Президент Чехії запропонував Раді ЄС зняти санкції проти Росії Фото: Мілош Земан (zemanmilos.cz)

Він запропонував Європейській раді почати обговорення доцільності санкцій проти РФ

Президент Чеської республіки Мілош Земан заявив, що Чехія повинна ініціювати обговорення зняття санкцій ЄС з Росії на засіданні Європейської ради. Про це повідомляє SeznamZpravy.

Земан висловив задоволення тим, що прем'єр-міністр Андрeй Бабiш виступив проти антиросійських санкцій.

"Ці покарання не є корисними для обох сторін. Я радий, що прем'єр-міністр публічно заявив про їхню неефективність", - сказав чеський лідер.

Він запропонував Європейській раді почати обговорення їхньої доцільності. Чеська Республіка повинна активно працювати над цим питанням, підкреслив Земан.

"Новий уряд в Італії виступає проти санкцій, а Австрія після візиту Путіна заявляє про те ж саме", - зазначив глава держави.

Раніше міністр закордонних справ Чехії Мартін Стропніцький заявляв, що Чехія підтримує територіальну цілісність України та збереження режиму санкцій щодо Росії.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю 25 травня заявив, що санкції Євросоюзу щодо Росії не будуть скасовані, у разі відсутності прогресу щодо України.

Також додамо, що Великобританія планує розширити санкційні списки щодо громадян Росії.

Раніше повідомлялось, що 27 серпня, вступили в силу санкційні заходи США проти Росії у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії.