ua en ru

ЄС не буде знімати санкції з РФ без прогресу по Україні, - Макрон

ЄС не буде знімати санкції з РФ без прогресу по Україні, - Макрон Фото: Еммануель Макрон (flickr.com%20european_parliament)

Глави країн ЄС зустрінуться в липні для вирішення питання про продовження санкцій проти РФ

Санкції Євросоюзу щодо Росії не будуть скасовані, у разі відсутності прогресу щодо України. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон у п'ятницю 25 травня після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, передає Reuters.

"М'яч на полі Росії і України. Це і так зрозуміло. Ми не будемо скасовувати санкції, якщо нічого не буде зроблено. Це те, що ми обговорювали з Володимиром Путіним", - сказав на прес-конференції президент Франції.

Макрон зазначив, що представники країн, які входять до Європейського Союзу зустрінуться в липні цього року для вирішення питання про продовження санкцій, введених відносно Росії в 2015 році.

Нагадаємо, в США штат Міссурі визнав Голодомор 1932-33 років в Україні геноцидом українського народу.

Штат Міссурі став 11-м штатом, який визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. Станом на сьогодні Голодомор в Україні визнано геноцидом вже в десяти штатах США: Вашингтоні, Вісконсині, Іллінойсі, Массачусетсі, Мічигані, Нью-Джерсі, Нью-Йорку, Орегоні, Пенсільванії, Канзасі і в Міссурі.