ua en ru

Великобританія планує розширити санкційні списки щодо громадян Росії, - посол

Великобританія планує розширити санкційні списки щодо громадян Росії, - посол Фото: Наталія Галібаренко (The British Ukrainian Society Facebook)

Після виходу Британії з ЄС всі санкції будуть перенесені до нового санаційного законодавства країни

Після подій в Солсбері Великобританія розглядає питання розширення санкцій проти громадян Російської Федерації (РФ). Про це повідомила посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона також додала, що Великобританія може доповнювати санкційні списки.

"Позитивний момент в тому, що Британія передбачила для себе можливість доповнювати списки як фізичних осіб, так і юридичних. Уявімо ситуацію, яка зараз склалась після Солсбері, коли Британія готова піти далі і запровадити санкції щодо окремих осіб. Зараз якраз є така можливість саме уряду без згоди парламенту розширювати такі відповідні списки. Тривають розмови, особливо після подій в Солсбері про те, що можливо будуть розширюватись санкції щодо громадян РФ. Конкретні прізвища не називають", - додала посол.

За її словами, після виходу Британії з ЄС всі санкції будуть перенесені до нового санаційного законодавства країни.

"Автоматично санкції для Британії не будуть діяти, тому Британія розробила своє санкційне законодавство. Воно вже готове і навіть внесене в парламент. Просто є варіант такий, що воно буде ухвалюватись якраз в момент після виходу (Великобританії з ЄС – ред.)", - зазначила вона і додала, що все те, що діяло в рамках ЄС увійде до законодавства Британії.

Нагадаємо, вчора, 27 серпня, вступили в силу санкційні заходи США проти Росії у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії.

Санкції вводяться за використання Росією отруйної речовини "Новичок" у Великобританії і обмежать доступ Росії до "чутливих товарів і технологій", пов'язаних з національною безпекою США.

Раніше, 21 серпня, США розширили санкції проти Росії. Під обмежувальні заходи потрапили росіяни Антон Нагібін і Марина Царьова. Обидва вони пов'язані з петербурзькою компанією DiveTechnoService ("Дайвтехносервис"), санкції проти якої були введені ще в червні за ймовірні контакти з російськими спецслужбами.