ua en ru

Презентація Apple: всі подробиці про нові продукти компанії

Презентація Apple: всі подробиці про нові продукти компанії Фото: презентація Apple пройде сьогодні (Getty Images)

Сьогодні, 20 квітня Apple представила кілька новинок. У компанії не анонсували, які саме гаджети покажуть на першій в цьому році презентації під назвою Spring Loaded. Однак інсайдери прогнозували вихід оновлених моделей іPad та iMac.

Що відомо про весняну презентацію та новинки від Apple - в матеріалі РБК-Україна.

iPad Pro на чіпі M1

Фірмові чіпи M1 отримав і новий iPad Pro. Тепер додатки для комп'ютерів Mac стануть повністю сумісними з планшетною операційною системою iPadOS. Новий процесор буде значно потужнішим, ніж у попередньому поколінні.

Планшет оснащений ширококутною фронтальною камерою, а топова 12-дюймова версія - дисплеєм з 10 000 світлодіодів, які дозволяють досягти яскравості до 1600 ніт.

Ціни - від 799 доларів за 11-дюймовий iPad Pro та від 1 099 доларів за 12,9-дюймовий.

Фото: новий iPad Pro (скріншот з презентації Apple)

Телеприставка Apple TV 4K

Нове покоління Apple TV 4K отримало процесор A12 Bionic. Картинка стала плавнішою та красивішою. Тепер відео в HDR є і для контенту через AirPlay.

Крім того, оновився пульт Apple TV. Тепер у нього є колесо як в старих iPod, а також кнопка Siri збоку. Apple TV 4K з новим пультом коштуватиме 179 доларів за версію 32Гб і 199 доларів за версію 64Гб. Передзамовлення 30 квітня, а в продажу вже в травні.

Фото: нове покоління Apple TV 4K (скріншот з презентації Apple)

Нові iMac в семи кольорах і на фірмовому процесорі

Apple представила нові моноблоки iMac на фірмовому чіпі M1. Комп'ютери доступні в семи кольорах: синьому, зеленому, жовтому, червоному, фіолетовому, помаранчевому і класичному сріблястому. Він став менше, тонше і легше, а екран тепер має рівномірну товщину по всій площі.

Ціна - від 1 299 доларів. Попередні замовлення в США відкриються 30 квітня, а старт продажів запланований на травень.

Фото: нові iMac (скріншот з презентації Apple)

Розумна мітка AirTag

AirTag є брелоком у формі таблетки, який можна покласти в сумку або закріпити на ключі від квартири чи будь-яку цінну річ, яку не хочете загубити.

Мітку можна зробити унікальною - намалювати на ній емодзі або іконку. Ще для неї Apple і інші компанії будуть випускати різні аксесуари, щоб додати ще більше сценаріїв використання.

Ціна - 29 доларів за одну мітку AirTag. Передзамовлення відкриється 23 квітня, а старт продажів запланований на 30 квітня.

Фото: розумна мітка AirTag (скріншот трансляції Apple)

Новий колір iPhone

На презентації анонсували новий колір смартфона iPhone 12 - він тепер буде доступний в пурпуровому кольорі. Він надійде в продаж вже 30 квітня.

Оновлення сервісів

Презентація Apple почалася з заяв про те, що це вуглецево-нейтральна компанія, що стосується дистрибуції та продажів пристроїв компанії. Тобто, вони не витрачають ресурси планети на те, щоб продавати iPhone.

Перший анонс - оновлення Apple Card. Тепер кредитні карти і доступність платіжної системи - для дітей від 13 років. Також оновився сервіс Apple Podcast - він стає зручніше, красивіше і так далі. Але найголовніше - тепер в ньому є платні підписки.

Де і коли дивитися трансляцію

В Apple оголосили про проведення першої у 2021 році презентації 20 квітня. Початок заплановано на 20:00 за київським часом. Трансляція події доступна онлайн на офіційному каналі Apple в YouTube.

Що покажуть на Apple Spring Loaded

Традиційно до початку заходу в компанії не розголошують, які новинки будуть представлені. Але ряд джерел стверджує, що вже сьогодні користувачі побачать нові комп'ютери iMac і планшети іPad.

Також очікується вихід навушників AirPods 3, нової телеприставки Apple TV і трекерів AirTag.

iPad

20 квітня будуть презентовані нові моделі іPad на базі лінійки іPad Pro. Як повідомляють інсайдери, пристрій вийде в двох розмірах - 12 і 11,9 дюймів.

Покращений процесор буде мати таке ж швидкодію, як і чіп М1 в нових MacBook. Підвищиться енергоефективність - після заряду акумулятора пристрій буде працювати довше.

Більшу яскравість і контрастність забезпечить світлодіодний екран Mini-LED, яким буде оснащена 12-дюймова модель іPad. Новий порт для підключення зовнішньої пам'яті і інших периферійних пристроїв дозволить синхронізувати дані швидше, ніж за технологію USB-C.

Крім того, на сьогоднішній презентації можливо покажуть iPad mini (його останнє оновлення було 2 роки тому). Ймовірно, пристрій оснастять новим процесором, а діагональ дисплея збільшать за рахунок тонких лицьових рамок.

iMac

Оновлений комп'ютер iMac в 2021 році вийде в п'яти кольорах. Очікується, що дизайн пристрою дещо зміниться. Розмір екрану пристрою буде більшим завдяки зменшенню товщини передньої панелі.

AirPods 3

Нові навушники від Apple третього покоління будуть схожими на торішню модель, але їх ніжка стане коротшою. Також додадуть змінні силіконові насадки. AirPods 3 вийдуть з поліпшеними мікрофонами і системою активного поглинання шуму. Час роботи без підзарядки збільшиться.

AirTag

Цю новинку від американської компанії чекали ще в 2020 році і можливо, що виробник презентує GPS-маячок AirTag на Apple Spring Loaded сьогодні.

Пристрій являє собою трекер-брелок для відстеження та виявлення втрачених предметів через спеціальний додаток FindMy. AirTag можна прикріпити до ключів, гаманця і інших важливих аксесуарів.

Apple TV

Останнє оновлення приставки Apple TV вийшло в 2017 році, тому деякі джерела прогнозували на квітень 2021 вихід нової версії з більш потужним процесором, збільшеним об'ємом вбудованої пам'яті з конфігурацією 64 Гб і 128 Гб.

Якщо пульт від приставки загубиться в кімнаті, його можна буде швидко знайти за допомогою функції FindMy. Також Apple TV оснастять оновленим голосовим помічником Siri.

Новинки минулої презентації Apple

10 листопада 2020 року американська компанія представила три нові моделі ноутбуків (MacBook Air, MacBook Pro і MacBook Mini) з власними процесорами і операційною системою.

Apple відмовилася від процесорів виробництва Intel і презентувала чіп М1 з єдиною архітектурою пам'яті і здатністю обробляти 11 трильйонів операцій на секунду. Також восени минулого року вийшла операційна система MacOS Big Sur. У ній оновлені протоколи захисту, а гаджети з такою ОС розряджаються повільніше.