ua en ru

Переслідування інакодумців тільки підсилює розкол у суспільстві, - Медведчук

Переслідування інакодумців, підпали і захоплення будівель тільки підсилюють розкол у суспільстві і ведуть до ескалації насильства. Таку думку висловив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, коментуючи введення проти нього санкцій Казначейством США, а також захоплення 23 березня бази відпочинку в Закарпатті, що є власністю політика.

"Всі ці дії я сприймаю як помсту за мою громадську діяльність, спрямовану на встановлення в Україні парламентсько-президентської форми правління, народовладдя, економічної інтеграції з країнами Митного союзу, на відстоювання статусу російської мови, децентралізації влади та передачі повноважень у регіони. Цього не хотіли вчора і, як видно, не хочуть сьогодні", - заявив Медведчук.

Політик також повідомив, що "Український вибір" продовжить свою діяльність у боротьбі проти анархії, бандитизму і радикалізму.

"Ніхто не наведе порядок в нашій країні, крім нас самих. Ніхто не зможе поставити радикалів на місце, окрім людей, які вже починають розуміти, що завтра з ними можуть вчинити так само", - підкреслив лідер руху.

Також Медведчук додав, що він не збирається залишати територію України.