ua en ru

Представники фармринку вважають Павленко дестабілізуючим фактором у МОЗ

Представники фармринку вважають Павленко дестабілізуючим фактором у МОЗ

Українські та іноземні фармацевтичні компанії (асоціації ООРМПП, АПЛУ, АПРАД, а також Європейська бізнес-асоціація, Американська торгівельна палата в Україні) вказали на величезні проблеми в комунікації з МОЗ. Своє бачення ситуації представники фармацевтичного ринку виклали у листі Президенту України Петру Порошенку та прем'єр-міністру Арсенію Яценюку.

За заявою представників Європейської бізнес асоціації і Американської торгівельної палати в Україні, досі не вдалося впровадити жодного законопроекту, спрямованого на підвищення доступності ліків для пацієнтів, протидії корупції, дерегуляції галузі. Причину бачать в особі першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко.

Українські фармвиробники відзначають, що розмови з міністром Олександром Квіташвілі проходять конструктивно, але далі питання блокуються Павленко. "При цьому розподіл повноважень між заступниками міністра охорони здоров'я не передбачає ніякого участі першого заступника міністра в питаннях фармацевтики", - відзначають вони.

Раніше віце-президент ООРМПП Віктор Чумак зазначав, що поведінка Олександри Павленко характерно не для міністерського чиновника, а для "смотрящего", який збирається контролювати корупційні фінансові потоки.
Раніше розслідування програми "Гроші" показало, що Павленко має пряме відношення до попереднього керівництва Держлікслужби, яке пов'язували з родиною Миколи Азарова, керівником ФК "Дарниця" Глібом Загорием.

17 березня Генпрокуратура зажадала від Моз дисциплінарного стягнення для першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко за незаконне суміщення адвокатської практики з роботою в міністерстві. "Центр протидії корупції" заявив, що Олександра Павленко грубо порушує антикорупційне законодавство. Фармацевтичні асоціації і пацієнти України вимагали відсторонення першого заступника міністра охорони здоров'я з займаної посади.