ua en ru

Підприємство "Укроборонпрому" оштрафували за неякісний ремонт техніки для ЗСУ

Підприємство "Укроборонпрому" оштрафували за неякісний ремонт техніки для ЗСУ Ілюстративне фото (ukroboronprom.com.ua)

Підприємство оштрафували на понад 300 тис. гривень за неякісний ремонт військової техніки

Військова прокуратура, позиваючись до одного з ремонтних підприємств "Укроборонпрому", добилася стягнення штрафу на суму понад 300 тис. гривень за неякісний ремонт військової техніки. Про це йдеться у повідомленні прокуратури.

"Військова прокуратура Житомирського гарнізону Центрального регіону України, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, подала позовну заяву в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до одного з ремонтних підприємств Державного концерну "Укроборонпром", - вказано у повідомленні.

Зазначається, що підприємство неналежно виконувало умови договору з ремонту та поставки військової техніки, що призначена для подальшого використання у Збройних силах України.

"14 червня 2018 року Господарський суд Києва прийняв до уваги беззаперечні докази військової прокуратури та задовольнив позов військового прокурора Житомирського гарнізону у повному обсязі. Суд зобов’язав стягнути з зазначеного підприємства штрафні санкції на користь держави на загальну суму понад 300 тисяч гривень", - уточнили в прокуратурі.

Нагадаємо, нещодавно у Раді національної безпеки та оборони заявили, що Україна готова розглянути можливість спільного виробництва бронетехніки з Таїландом.