ua en ru

"Правий сектор" домовився з ВСУ, - Ярош

"Правий сектор" домовився з ВСУ, - Ярош Фото: Дмитро Ярош

Сторони домовилися зняти напругу навколо ДУК

Український добровольчий корпус "Правий сектор" і представники силових структур України на зустрічі домовилися "не допускати неузгоджених дій". Про це на своїй сторінці в Facebook написав лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош.

"Відбулася зустріч з керівництвом ЗСУ, СБУ, МВС, АТЦ. З нашого боку були присутні я, Командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький, заступник комбата 5 ОБАТу Валерій Чоботар. Домовилися зняти напругу навколо Корпусу і не допускати неузгоджених дій як з одного, так і з іншого боку. Написали дорожню карту спільних дій державних силових структур і ДУКу, презентували законопроект про Український Добровольчий Корпус", - повідомив Ярош.

Відбулась зустріч з керівництвом ЗСУ, СБУ, МВС, АТЦ. З нашого боку були присутні я, Командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький...

Posted by Дмитро Ярош on 13 Май 2015 г.

Він висловив надію, що всі домовленості будуть виконані і "непорозуміння підуть у минуле".

Ярош додав, що законопроект про ДУК виноситься на обговорення громадськості, він буде розміщений на ресурсах "Правого сектора".

Нагадаємо, навколо "Правого сектора" виник конфлікт через небажання окремих частин ДУК переходити до складу Збройних сил України. Проте пізніше в Міноборони повідомили, що переговори з "Правим сектором" про перехід до ВСУ завершені. Зокрема, як на початку травня заявив заступник міністра оборони Петро Мехед, зараз йде процес адаптації "Правого сектора" до Збройних сил України.

"Наскільки це буде успішно... В теоретичному плані ведення переговорів вже завершено. Тому скоро вже будемо переходити у практичну площину реалізації цього проекту", - підкреслив Мехед.

З приводу розбіжностей між "Правим сектором" і ВСУ він також зазначив, що їх слід розглядати як конфлікт між політичними силами.

"Я б не говорив про якийсь конфлікт певних батальйонів з державою. Це, швидше за все, конфлікт між певними політичними силами. У збройних силах не може бути політичних амбіцій. Збройні сили призначені для захисту Батьківщини. І збройні сили завжди були поза політичних карт. А якщо у певного лідера добровольчого загону виникають певні політичні амбіції і він хоче через певні дії вийти на політичний небосхил, є інші шляхи досягнення таких цілей", - заявив Петро Мехед.

Нагадаємо, гостра стадія конфлікту між "Правим сектором" і Збройними силами проявилася, коли база українського Добровольчого корпусу ПС була, за заявами представників добровольчого формування, оточена силами ВСУ. Втім, через кілька днів, в результаті переговорів між представниками сторін конфлікту, блокування бази було знято.