ua en ru

Міноборони: переговори з "Правим сектором" про перехід до ВСУ завершені

Міноборони: переговори з "Правим сектором" про перехід до ВСУ завершені Фото: Петро Мехед

На сьогоднішній день йде процес адаптації "Правого сектора" до збройних сил

Переговори з "Правим сектором" про перехід до ВСУ завершені. Про це заявив заступник міністра оборони Петро Мехед під час відзначення Дня добровольчого руху, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день іде процес адаптації "Правого сектору" до збройних сил. Наскільки це буде успішно... В теоретичному плані ведення переговорів вже завершені. Тому скоро вже будемо переходити в теоретичну площину реалізації цього проекту", - сказав Мехед

Він також зазначив, що конфлікт з добровольчими батальйонами, зокрема з "Правим сектором", варто розглядати як конфлікт між політичними силами. "Я не казав би про якийсь конфлікт певних батальйонів з державою. Це скоріш за все конфлікт між певними політичними силами. В збройних силах не може бути політичних амбіцій. Збройні сили призначені для захисту Батьківщини. І збройні сили завжди були поза межами політичних карт. А якщо в певного лідера добровольчого загону виникають певні політичні амбіції і він хоче через певні дії вийти на політичний небосхил, є інші шляхи досягнення", - заявив він.

Нагадаємо, 28 квітня ДУК "Правий сектор" повідомив про оточення своєї бази українською армією.