ua en ru

Правоохоронці проводять обшуки в регіональному філіалі "Львівської залізниці"

Правоохоронці проводять обшуки в регіональному філіалі "Львівської залізниці" Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Співробітників підрозділів "Укрзалізниці" підозрюють в розтраті грошей

Прокурори Генеральної прокуратури України та співробітники Служби безпеки проводять обшук в адміністративних приміщеннях регіональної філії "Львівська залізниця". Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Обшуки проводяться у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи про розтрату грошових коштів Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" та її структурними підрозділами.

Наголошується, що до цього правоохоронці провели обшуки на територіях виробничих підрозділів "Моторвагонне депо Полтава" регіональної філії "Південна залізниця", у філії "Південна залізниця", ЗАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод", виробничому підрозділі "Моторвагонне депо "Тернопіль" регіональної філії "Львівська залізниця"

"Під час обшуків вилучено документи, що підтверджують перерахування приватним акціонерним товариством "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" на рахунку одного із ТОВ, яке має ознаки фіктивності, грошових коштів в сумі понад 68 млн гривень під виглядом отримання запчастин для ремонту на замовлення регіональних філій "Львівська залізниця", "Південна залізниця" дизельних двигунів для дизель-поїздів та за послуги з їх стендових випробувань", - йдеться в повідомленні

Після попереднього розслідування заступникові голови правління акціонерного товариства "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" оголошено підозру у ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Крім цього, адміністрації цього підприємства вручено виклик про необхідність явки керівника для вирішення питання про оголошення і йому підозри щодо ч. 5 ст. 191 КК України.

Також в ГПУ вирішать питання про оголошення підозри матеріально відповідальним особам регіональних філій "Південна залізниця", "Львівська залізниця" та їх структурних підрозділів. При цьому директору та засновнику зазначеного ТОВ з ознаками фіктивності оголошено про підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво).

Нагадаємо, в жовтні прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт стосовно працівника регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця", який обвинувачується в розтраті майна товариства на суму понад 400 тисяч гривень.