ua en ru

Прокуратура завершила розслідування розтрати майна працівником УЗ на 400 тис. гривень

Прокуратура завершила розслідування розтрати майна працівником УЗ на 400 тис. гривень Фото: суд (Pixabey)

Нині обвинувальний акт скеровано до суду для розгляді по суті

Прокуратура Київської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно працівника регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця", який обвинувачується у розтраті майна товариства на суму понад 400 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зокрема зазначено, що Фастівська місцева прокуратура скерувала до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно співробітника відокремленого підрозділу Фастівська дистанція колії регіональної філії "Південно-західна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" за ч. 1 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке було ввірене особі) та ч. 1 ст. 366 КК (службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

"Під час досудового розслідування встановлено, що працівник, перебуваючи на вказаній посаді, у період із жовтня 2014 по травень 2015 року, допустив розтрату майна підприємства на суму понад 400 тис. гривень та вчинив службове підроблення, вносячи завідомо неправдиві відомості до офіційного документа щодо фактичної наявності та вартості майна підприємства", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ уточнили, що вказані порушення були виявлені під час проведення інвентаризаційного опису в ході планової ревізії фінансово-господарської діяльності відокремленого підрозділу - Фастівська дистанція колії.

Нині обвинувальний акт скеровано до суду для розгляді по суті.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що тимчасово виконуючий обов'язки голови "Укрзалізниці" розпочав кадрову чистку в компанії.