ua en ru

Уряд Польщі схвалив клопотання про підписання УА ЄС з Україною

Уряд Польщі схвалив клопотання про підписання угоди про асоціацію Європейського Союзу з Україною. Про це на своїй сторінці в Twitter написав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Уряд Польщі схвалив клопотання про підписання угоди про асоціацію Європейського Союзу з Україною. Про це на своїй сторінці в Twitter написав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський (на фото).

"Уряд Польщі схвалив клопотання про підписання угоди про асоціацію ЄС з Україною. Рішення повністю знаходиться в руках Президента Віктора Януковича", - написав міністр.

Нагадаємо, раніше Сікорський оцінив шанси на підписання угоди про асоціацію Європейського Союзу з Україною менш ніж у 50%, так як українська влада відклала найважливіші рішення на останній момент, що є серйозною проблемою. Крім того, зазначає польський міністр, Києву важко протистояти натиску Росії.

"Вірменія вже піддалася цьому тиску, Україна - коливається. Але Україна допустила значні помилки в цьому процесі. Отже, якщо б сьогодні я повинен був вгадувати, чи підпишемо (угода) у Вільнюсі, то вважаю, що шанси - менше, ніж 50 відсотків", - сказав глава МЗС Польщі.

Як додав Сікорський, запланований на кінець листопада саміт Східного партнерства у Вільнюсі не буде відкладений, тому що Грузія і Молдова готові парафувати угоди про асоціацію з ЄС. У той же час, польський міністр погодився, що Київ зробив багато, щоб наблизитись до стандартів ЄС. Наприклад, звільнені з в'язниці кількох політиків. Однак, керівництво ЄС вважає, що в нинішній ситуації угода про асоціацію не може бути підписано.

Нагадаємо, сьогодні ВР провалила голосування по всіх законопроектах про лікування ув'язнених за кордоном, які дозволили б випустити за кордон Юлію Тимошенко.