ua en ru

Уряд Німеччини профінансує модернізацію українських тепловозів

Уряд Німеччини профінансує модернізацію українських тепловозів Фото (прес-центр УЗ): модернізація українських тепловозів

Про це заявив держсекретар федерального МЕРТ Німеччини Ханс-Йоахім Фухтель

Німеччина має намір надати фінансування на реалізацію програм з реформування залізничної галузі для модернізації українських тепловозів. Про це заявив державний секретар Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Ханс-Йоахім Фухтель під час відвідування Дніпропетровського тепловозоремонтного заводу 16 листопада, повідомили сьогодні у прес-центрі "Укрзалізниці".

Як зазначив Фухтель, німецька сторона зацікавлена ​​у фінансовій, технічній, інноваційній та інших видах співпраці з Україною і сподівається на стабільний розвиток транспортної галузі, оскільки результативність реформ забезпечує інтерес до них з боку європейської спільноти.

"Уряд Німеччини підтримує реформування залізничної галузі України. Вважаю, що це одна із ключових реформ у країні", - сказав німецький держсекретар.

За його словами, в ході модернізації тепловозів 2ТЕ116 необхідно втілити інженерні рішення для зменшення викидів шкідливих речовин до навколишнього середовища.

Також Фухтель додав, що метою візиту німецької урядової делегації було, поряд із прискоренням надання допомоги від Німеччини, на власні очі побачити, де буде здійснюватися модернізація українських локомотивів.

Уряд Німеччини профінансує модернізацію українських тепловозів

За інформацією прес-центру УЗ, візит німецької делегації на українське підприжмство стосувався підтримки урядом Німеччини програми модернізації парку магістральних локомотивів 2ТЕ116 із подовженням терміну служби, надання допомоги для відновлення транспортної інфраструктури східних регіонів України, що значно постраждала під час бойових дій.

В рамках реалізації даного проекту планується модернізація 40 тепловозів серії 2ТЕ116, що дозволить подовжити термін їхньої експлуатації на 20 років, забезпечити обсяги вантажних перевезень на неелектрифікованих ділянках Донецької та Придніпровської залізниць. Крім того, розглядається можливість виділення кредиту із привабливою відсотковою ставкою від німецького державного банку KfW.

Нагадаємо, у червні Служба безпеки України заблокувала в Луганській області незаконне вивезення тепловоза до Росії.