ua en ru

ПР сьогодні планує ухвалити закон про лікування Тимошенко за кордоном без зняття звинувачень

Представники Партії регіонів (ПР) сьогодні планують без згоди регламентного комітету і фракцій опозиції, які наполягають на повній реабілітації екс-прем'єра Юлії Тимошенко, ухвалити закон, який дозволить їй виїхати на лікування за кордон без зняття звинувачень. Про це пише "Комерсант-Україна".

Представники Партії регіонів (ПР) сьогодні планують без згоди регламентного комітету і фракцій опозиції, які наполягають на повній реабілітації екс-прем'єра Юлії Тимошенко, ухвалити закон, який дозволить їй виїхати на лікування за кордон без зняття звинувачень. Про це пише "Комерсант-Україна".

"По четвергах у нас підвищена явка, але в цей раз ми оголосили повну мобілізацію - в Раді будуть присутні 205-206 наших депутатів. Нас влаштовує законопроект Сергія Міщенка, і ми розраховуємо прийняти його за підтримки позафракційних депутатів. Якщо опозиція заблокує трибуну, вони виявляться противниками євроінтеграції та звільнення Юлії Тимошенко", - заявив виданню один із представників ПР.

У Комуністичній партії України (КПУ) запевнили видання, що не будуть голосувати за законопроект, який дозволить Юлії Тимошенко виїхати на лікування за кордон. "Судячи з настроїв, ми не підтримаємо цей документ - закони не можуть прийматися виходячи з інтересів окремих осіб, крім того, ми вважаємо, що норма про лікування за кордоном стане лазівкою для багатих людей, щоб уникнути заслуженого покарання", - сказав народний депутат від КПУ Олександр Голуб.

Вчора парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не розглянув законопроекти Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської, однак великих перешкод у ПР не бачать. "Голова комітету Андрій Кожем'якін ("Батьківщина") відмовився внести їх до порядку денного і закрив засідання. Враховуючи виняткову актуальність проблеми, а також заради інтеграції в ЄС ми готові прискорити вирішення проблеми Юлії Тимошенко - ці питання буде винесено в сесійну залу і розглянуто. Більш реальний для проходження законопроект авторства Сергія Міщенка", - заявив виданню народний депутат Володимир Олійник (ПР).

В опозиції вважають, що ухвалення цього закону не вирішить проблему Юлії Тимошенко, і запевнили, що не будуть за нього голосувати. "Законопроект Сергія Міщенка не має ніякого відношення до проблеми Юлії Тимошенко! І його прийняття ніяк не вплине на вимогу Євросоюзу про припинення політичних репресій", - сказав заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський.

Зазначимо, вчора лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція готова на компроміс у питанні Тимошенко за результатами консультацій з владою і ЄС.

Раніше повідомлялося, що ПР влаштовує проект закону позафракційного депутата Сергія Міщенка про направлення Тимошенко на лікування. Голова фракції ПР Олександр Єфремов заявив, що Міщенко наперед зареєстрував проект закону і він відправлений у комітет для розгляду. При нормальній роботі законопроект міг би бути винесений в зал вже в четвер і розглянуто, але опозицію налякало те, що звільнення Тимошенко може вийти на фінальний шлях завершення. За його словами, у ПР вважають, що в опозиції насправді не готові приймати такий закон, в тому числі Міщенко, оскільки опозиції не потрібно звільнення Тимошенко.