ua en ru

Опозиція готова на компроміс в питанні Тимошенко за результатами консультацій з владою та ЄС, - Яценюк

Опозиція готова на будь-який компроміс, якщо мова йде про реальний сценарій звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, за підсумками консультацій з українською владою та представниками Европейського Союзу. Про це в ефірі "5 каналу" заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Якщо мова йде про реальний сценарій звільнення Тимошенко, то ми готові на будь-які компроміси, які: по-перше - поважають людську гідність Юлії Тимошенко і її право на свободу; по-друге - які приймаються нашими європейськими партнерами, в тому числі місією Кокса-Квасьнєвського; і по-третє - які приймаються Віктором Януковичем. Я розумію, як йому складно, адже саджати набагато легше, ніж випускати з тюрми, але він, як Президент, повинен зробити цей відповідальний крок. Якщо він дійсно хоче звільнити Юлію Тимошенко, ми можемо прийняти будь-яке рішення у форматі трьохсторонніх політичних консультацій: Янукович - місія Кокса-Квасьнєвського - опозиція. Якщо ми знаходимо цей компроміс, ми вирішуємо це питання за 24 години і ви це знаєте. А якщо не прийнято рішення, то будуть видумувати якісь голосування, якісь неприйнятні законопроекти, будуть "водити козу" до 27 листопада до 12-ої години ночі, тільки щоб не приймати рішення", - заявив Яценюк.

При цьому він зазначив, що опозиція чекає внесення до Верховної Ради законопроекту, який би дозволив вирішити питання Тимошенко, від Президента або Партії регіонів.

"Ми все таки очікуємо, що якщо Віктор Янукович хоче звільнити Тимошенко, то він або за своїм підписом, або за підписом Партії регіонів внесе відповідний законопроект", - наголосив Янукович.