ua en ru

ПР розгляне 17 лютого формування Ради НБУ

Рада фракції Партії регіонів у Верховній Раді в понеділок, 17 лютого, підніме питання формування Ради Національного банку.

Рада фракції Партії регіонів у Верховній Раді в понеділок, 17 лютого, підніме питання формування Ради Національного банку. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат від ПР Владислав Лук'янов.

"Рада фракції Партії регіонів у понеділок підніме питання формування Ради НБУ. Ми знаємо, що повинна відбутися ротація. Тому для виконання всіх обов'язків, функцій у повному обсязі, скажімо так, нагляду за політикою НБУ, ми повинні проголосувати за призначення нових членів, враховуючи закінчення строків повноважень у ряду людей", - зазначив Лук'янов.

Кажучи про можливих кандидатів у Раду НБУ, регіонал припустив, що це будуть представники парламентського комітету з питань банківської діяльності.

"Думаю, що кандидатів ми знайдемо. В першу чергу серед фахівців у Комітеті з питань банківської діяльності. Це як мінімум повинні бути голови підкомітетів. Ми будемо обговорювати кандидатури зі складу нашої фракції. До цього моменту це питання ще не піднімалося", - повідомив він.

На початку січня 2014 р. закінчилися семирічні повноваження шести членів Ради НБУ, обраних за квотою Ради в 2007 р. зокрема, завершені повноваження Василя Горбаля, Михайла Гончарова, Сергія Клюєва, Бориса Колеснікова, Петра Порошенка та голови Ради Ігоря Прасолова.

Для кворуму Ради потрібно не менше 10 членів, тоді як зараз їх вісім - Ірина Акімова, Павло Гайдуцький, Юрій Полунєєв, Андрій Портнов, Віктор Федосов, Валерій Хорошковський, Роман Шпек, а також глава НБУ Ігор Соркін. Таким чином, з 11 січня 2014 р. Рада НБУ не має кворуму.