ua en ru

ПР закликає лідерів Майдану не руйнувати Україну і сісти за стіл переговорів

Опозиція відкрила кривавий рахунок у своїх брудних політичних ігрищах - життя трьох молодих людей принесені в жертву непомірним амбіціям кандидатської трійки. Про це йде мова в заяві фракції Партії регіонів.

Повний текст заяви подано нижче:

У результаті падіння трагічно обірвалося життя опозиційного активіста, який організовував за вказівкою майданних вождів прицільне бомбометання "коктейлями Молотова" з тринадцятиметрової колонади стадіону "Динамо" імені Лобановського. Ще два активісти за вкрай загадкових обставин отримали вогнепальні поранення, несумісні з життям.

Ми впевнені, що в результаті проведення необхідних слідчих дій, криміналістичних експертиз будуть дані відповіді на всі питання, які цікавлять суспільство, будуть встановлені виконавці та замовники цих мерзенних злочинів. Проте вже сьогодні необхідно відповісти на питання, кому зараз вигідна смерть цивільних активістів. В останні кілька тижнів можна було чітко спостерігати дуже тривожну тенденцію - опозиційні лідери та їх політтехнологи наполегливо і цілеспрямовано всіма можливими способами намагалися спровокувати жорстку фазу протистояння, мобілізувати своїх прихильників на радикальні дії, створити образ "безневинної жертви", яка постраждала в боротьбі з владою.

Кожен день у ЗМІ та соціальних мережах масово тиражувалася інформація про "відкручені гайки на колесах опозиційних авто", «"зниклих безвісти та по-звірячому побитих активістів". І кожен день таких "історій" стає все більше, а зміст - усе жорсткіший.

Враховуючи драматичні події 19 січня, стає очевидним - організатори антидержавного перевороту крок за кроком готують своїх радикальних прихильників до кривавої розв'язки.

Хотіли б сподіватися, що в опозиції вистачить розуму вчасно зупинитися, не переходити межу, яка відділяє країну від громадянської війни, кривавої та безглуздої бійні. У День Соборності закликаємо майданних лідерів не руйнувати Україну, негайно відмовитися від мови ультиматумів, відкликати своїх прихильників із вуличних барикад, сісти за стіл переговорів, у цивілізованій дискусії знайти вихід із ситуації, що склалася. Закликаємо опозицію відкинути особисті амбіції, керуватися у своїх діях не політичною вигодою, побажаннями майдану і чергового віче, а виключно інтересами країни, усього народу України.