ua en ru

ПР закликала опозицію утриматися від контактів з неофашистами

Партія регіонів (ПР) закликала опозицію утриматися від контактів з неофашистськими організаціями. Про це на брифінгу у Верховній Раді України заявив депутат від фракції Партії регіонів Нестор Шуфрич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з подивом ознайомилися з інформацією... про те, що депутат зі "Свободи" Михайло Головко відвідав колег з Націонал-демократичної партії Німеччини. Скажи мені, хто твій товариш, я скажу, хто ти. Загальновідомо, що суспільство Німеччини не сприймає цю маргінальну партію, цю неофашистську партію", - заявив Шуфрич.

Депутат від Партії регіонів також закликав опозицію пояснити даний візит депутата Головка та утриматися від подібних контактів надалі.

"Ми просимо "Свободу", "Удар" і "Батьківщину" утриматися від подібних контактів", - підсумував Шуфрич.Водночас депутат від фракції "Свобода" Михайло Головко в кулуарах Верховної Ради заперечив звинувачення ПР щодо зв'язків з неофашистам.

"Усі звинувачення ПР щодо наших зв'язків з неофашистами не мають жодних об'єктивних підстав", - сказав він.

За словами Головка, Націонал-демократична партія Німеччини, з якою "Свобода" підтримує політичні контакти, фінансується з державного бюджету і щорічно отримує фінансову допомогу в розмірі 3 млн євро.

Парламентар підтвердив свій візит до Німеччини і політичні консультації з Націонал-демократичною партією. При цьому він підкреслив, що відповідне запрошення до Німеччини було офіційним від колег з Націонал-демократичної партії.

Читайте також: Гурвіц заявив, що "Свобода" завдає великої шкоди опозиції