ua en ru

Гурвіц заявив, що "Свобода" завдає великої шкоди опозиції

Депутат від фракції "Удар", екс-мер Одеси Едуард Гурвіц заявив, що партія "Свобода" завдає великої шкоди опозиції і грає на руку Партії регіонів. Про це він заявив в ефірі "Шустер LIVE" на телеканалі "Інтер".

За його словами, заклики партії "Свобода" грають на руку Партії регіонів, оскільки їх не сприймають ні в Європейському співтоваристві, ні всередині України.

"Це заклики антисемітські. Це завдає величезної шкоди опозиції, яку асоціюють зі "Свободою", - заявив Гурвіц.

Він зачитав текст листівки, якими влада закликає людей на антифашистські мітинги: "Яценюк, Кличко (лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, лідер партії "Удар" Віталій Кличко), скажіть, хто ваш друг, і ми скажемо, хто ви. Опозиція, дотримуйтесь права всіх націй. Яценюк, Кличко - пособники неофашистів і "Свободи". Що відбувається? Дві великі опозиційні сили опускають до пособників найменшої, але самої агресивної політичної сили, яка вносить розлад у всі дії опозиції. І це формує негативне ставлення до всієї опозиції".

На його думку, це вказує на те, що "Свобода" співпрацює з Партією регіонів у плані дискредитації опозиції та парламенту.

"Свобода" кожен день своїми дикими стукотами, криками дискредитує парламент. Партія регіонів допомагала - кричала "фашисти"... Це приводь до того, що парламент виглядає дурною організацією, де тільки кричать і б'ються... Я вважаю, що це дії в інтересах влади", - заявив Гурвіц.

Крім того, він додав, що подивившись на дії "Свободи", люди, які розчарувалися у Партії регіонів, повертаються до Партії регіонів, "бо "Свобода" ще гірше".

Виступ Гурвіца перервав ще один депутат від партії "Удар" Віктор Чумак, який заявив, що озвучена Гурвіцем позиція - це не позиція партії, а тільки його особиста думка.

"Це жодним чином не позиція партії "Удар". Це позиція Едуарда Гурвіца. Так, ми на сьогоднішній день різні партії, так, у нас різна ідеологія - ми не можемо бути однаковими, але я хотів би сказати, що у нас є стратегічне партнерство заради абсолютно чіткої мети - це європейська Україна без тотальної корупції", - підкреслив Чумак.

У свою чергу народний депутат від партії "Свобода" Андрій Іллєнко заявив: "На жаль, за підсумками монологу пана Гурвіца висновок простий: мінус один депутат у партії опозиції, тому що ми тільки що навіть почули позицію партії "Удар".

У той же час він заявив, що будь-яка критика опозиціонерів опозиціонерами - це гра на руку Партії регіонів.

"Тепер стає зрозуміло, чому, наприклад, ви (Едуард Гурвіц) не голосували за відставку уряду. Тепер все складається в зрозумілу для всіх картину", - зазначив Іллєнко.

Читайте також: "Свобода" подала запит до спікера ВР з вимогою оприлюднити національність народних депутатів