ua en ru

ПР не прийде на сьогоднішнє засідання комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності

Фракція Партії регіонів не має наміру приходити на сьогоднішнє засідання комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Про це сьогодні в ході засідання робочої групи заявив народний депутат від ПР Володимир Олійник, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами нардепа, це пов'язано з тим, що сьогодні комітет з регламентної точки зору не може розглядати та приймати рішення щодо проекту закону про вибори народних депутатів України щодо законопроекту про прокуратуру.

Олійник пояснив, що за процедурою, скорочує термін підготовки до другого читання, відводиться для даного питання сім днів, які закінчуються лише в п'ятницю. Тому сьогодні розгляд цього законопроекту на комітеті було б порушенням регламенту і, при зверненні до Конституційного суду України, цей орган вважав би його прийняття порушенням регламенту.

Закон про прокуратуру, за словами Олійника, взагалі не може готуватися до другого читання за скороченою процедурою, оскільки містить більше 100 статей, а значить готуватися до розгляду з поправками він повинен протягом двох тижнів.