ua en ru

Посольство США критикує "несподівану зміну" статуту "Нафтогазу"

Посольство США критикує "несподівану зміну" статуту "Нафтогазу" Фото: посол США в Україні Марі Йованович (РБК-Україна)

Посольство США стурбоване скороченням повноважень наглядової ради

Посольство США в Україні стурбоване скороченням повноважень наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter посольства.

В посольстві США відзначили, що уважно розглядають несподівані зміни до статуту "Нафтогазу" і стурбовані можливими наслідками цих змін.

Посольство США критикує "несподівану зміну" статуту "Нафтогазу"Посольство США критикує "несподівану зміну" статуту "Нафтогазу"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України скоротив повноваження наглядової ради "Нафтогазу". Зокрема, серед іншого посилено повноваження уряду як акціонера НАК у прийнятті рішень, які стосуються повноважень наглядової ради. У статуті "Нафтогазу", всупереч нормам законодавства, уряд закріпив за собою право призначати і звільняти менеджмент компанії.

Крім того, наглядовій раді доручили до кінця тижня продовжити контракт з головою правління Андрієм Коболєвим на нових умовах. Також у контракті прописані умови, при яких він може бути достроково розірваний.

Зазначимо, корпоративна реформа "Нафтогазу" була однією з умов для відкриття кредитної лінії у розмірі 300 млн доларів на закупівлю газу в жовтні 2015 року.