ua en ru

Порошенко заявив про недостатнє зростання ВВП

Порошенко заявив про недостатнє зростання ВВП Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Разом з тим голова держави підкреслив, що Україні вдалося уникнути дефолту

Президент України Петро Порошенко 20 вересня у ході щорічного послання до Верховної ради України заявив про недостатнє зростання валового внутрішнього продукту, передає кореспондент РБК-Україна.

Разом з тим голова держави підкреслив, що Україні вдалося уникнути дефолту.

Порошенко заявив про недостатнє зростання ВВП

"Уникнули дефолту, з кінця шістнадцятого року - відновили економічне зростання. Позавчора Держстат уточнив, що у другому кварталі ВВП збільшився на 3,8%. Однак, це не та цифра, яка нас влаштовує", - зазначив президент.

Однак він зауважив, що держава вийшла на рівень спрямування 3% ВВП на оборону.

"Ми вийшли на рівень 3 % ВВП на оборону. Це вперше за існування незалежної України. Це величезне досягнення. Це відчутно для державного бюджету та відчутно для економіки", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, ВВП у ІІ кварталі 2018 року зріс на 3,8% у порівнянні з відповідним періодом 2017 року. Як наголошується, у порівнянні з попереднім кварталом у II кварталі поточного року ВВП України (з урахуванням сезонного фактора) виріс на 1%, тоді як у порівнянні з II кварталом 2017 року - на 3,8%.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в I кварталі 2018 року українська економіка прискорила зростання до 3,1% у річному вимірі.