ua en ru

Порошенко звільнив Юрія Одарченка з посади голови Херсонської ОДА

Президент України Петро Порошенко звільнив Юрія Одарченка з посади голови Херсонської облдержадміністрації.

Президент України Петро Порошенко звільнив Юрія Одарченка з посади голови Херсонської облдержадміністрації. Про це йдеться в указі Президента № 655/2014 від 18 серпня 2014 р., опублікованому в газеті "Урядовий Кур'єр".

Нагадаємо, 25 липня 2014 р. Юрій Одарченко написав заяву про відставку.

"У нинішніх умовах я зобов'язаний зробити дуже відповідальний крок. Існують об'єктивні причини, за якими з етичної точки зору інших варіантів просто не існує. Всі подробиці та причини цього кроку я оголошу завтра на прес-конференції", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

У своїй заяві Одарченко зазначив, що подає у відставку у зв'язку з заявою про відставку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

"Моє призначення на посаду відбулося за поданням даного складу Кабінету міністрів України. На підставі положень частини п'ятої статті 118 Конституції України у своїй діяльності я керувався принципами, за якими було побудовано роботу Кабінету міністрів України. За цих обставин я позбавлений можливості виконувати свої повноваження в інтересах територіальної громади області, не маю можливості реалізувати бачення партії ВО "Батьківщина" щодо подальшої розбудови демократичної, правової та соціальної держави", - заявив Одарченко у своїй заяві.

Проте згодом 31 липня Верховна Рада України не прийняла відсіву Яценюка, висловивши йому вотум довіри. У свою чергу Одарченко теж забрав свою заяву про відставку.

Одарченко був призначений головою Херсонської ОДА 2 березня указом №226/2014 в.о. Президента України Олександра Турчинова. Він є членом партії ВО "Батькивщина" та з моменті призначення на посаду суміщав посади народного депутата та голови ОДА.