ua en ru

Порошенко прийняв вірчі грамоти від п'яти послів

Порошенко прийняв вірчі грамоти від п'яти послів twitter.com/poroshenko

Вірчі грамоти вручили посли Словаччини, Малайзії, Новій Зеландії, Панами і Таїланду

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки зарубіжних країн. Про це він написав у Twitter.

В частности, Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн: Словацької Республіки - Марека Сафіна, Малайзії - Дато Раджа Реза Раджа Заіб Ша, Нової Зеландії - пані Мері Патриції Терстон, Республіки Панама - Енріке Антоніо Зарак Лінареса, Королівства Таїланд - пані Сансані Сахатсарангші", - повідомив президент.

У прес-службі глави держави повідомили, що під час бесіди з послом Словацької Республіки президент висловив вдячність за послідовну підтримку Словаччиною суверенітету і територіальної цілісності України, а також допомогу в реабілітації українських військовослужбовців, поранених на Донбасі.

Крім того, увагу посла Малайзії було залучено до важливості підтримки регулярного українсько-малайзійського політичного діалогу. Президент наголосив на важливості подальшої співпраці з метою залучення до відповідальності винних у катастрофі літака малайзійських авіаліній МН17.

Також Порошенко висловив подяку послу Нової Зеландії за підтримку її країною суверенітету і територіальної цілісності України. Обговорено питання підвищення рівня двосторонньої торгівлі та економічного співробітництва двох держав, залучення новозеландських інвестицій в економіку України. Йшлося також про перспективи початку діалогу з Новою Зеландією щодо лібералізації візового режиму для громадян України.

Президент і посол Панами розглянули питання активізації політичного діалогу та перспективи подальшої взаємодії в торговельно-економічній сфері. Порошенко висловив вдячність за підтримку Панамою територіальної цілісності і суверенітету України.

В ході зустрічі з послом Королівства Таїланд в Україні наголошувалося на важливості активізації двосторонніх політичних контактів. Була відзначена позитивна динаміка товарообігу між обома країнами, що свідчить про значний потенціал для поглиблення торговельно-економічного співробітництва.

Нагадаємо, Порошенко 19 липня прийняв вірчі грамоти посла Киргизстану в Україні Жусупбека Шариповича Шаріпова.

Крім того, Порошенко прийняв вірчі грамоти посла Марокко в Україні Ель Фауз Ашабі. Зокрема, в ході зустрічі з новопризначеним послом Порошенко запропонував Марокко скасувати візи для українців.