ua en ru

Порошенко пропонує Раді схвалити допуск підрозділів іноземних ЗС для участі в навчаннях

Порошенко пропонує Раді схвалити допуск підрозділів іноземних ЗС для участі в навчаннях Фото: Петр Порошенко

Президент вніс відповідний законопроект

Президент України Петро Порошенко вніс в Верховну Раду проект закону "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі у багатонаціональному навчанні". Відповідний законопроект №3428 був зареєстрований в Раді сьогодні, 6 листопада.

Так, документом пропонується врегулювати питання щодо допуску підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил.

"Допуск підрозділів на територію України у 2015 році для участі в багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил буде здійснено на підставі схвалення Верховною Радою України прийнятого Президентом України рішення про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у зазначеному навчанні", - сказано в пояснювальній записці.

Підкреслюється, що фінансові витрати, пов'язані з підготовкою та проведенням багатонаціонального навчання з підготовки підрозділів ЗС, передбачається здійснити у межах виділених на 2015 рік Міністерству оборони України асигнувань за бюджетною програмою 2101020 "Забезпечення діяльності Збройних Сил України та підготовка військ".

"Для забезпечення проведення зазначеного навчання планується використати 2 731 615,27 гривень", - підкреслюється в документі.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки мають намір приступити до навчання 6 батальйонів Збройних сил України з 23 листопада.