ua en ru

Порошенко підписав закон щодо покращення інвестиційного клімату в Україні

Порошенко підписав закон щодо покращення інвестиційного клімату в Україні Фото: Петро Порошенко

Відповідно до закону, податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні". Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Відповідний документ Порошенко підписав у ході зустрічі із головою комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною та міністром фінансів України Олександром Данилюком.

"Я хочу привітати вас із завершенням надзвичайно важливого процесу, який був розпочатий із масштабних консультацій з громадськістю, величезної роботи до якої були залучені і бізнесові кола і громадські активісти", - сказав Порошенко, додавши, що у зв’язку з прийняттям цього закону податкові інспекції на рівні районів перетворяться з контрольних та перевіряючих органів на консультативні.

Крім того, Порошенко висловив впевненість, що швидка імплементація закону покращить інвестиційний клімат в державі й відтепер контрольні функції податкової інспекції залишаються на обласному рівні.

Глава держави також відзначив, що законом звільняються на три роки від будь-яких перевірок новостворені підприємства, якщо вони мають обіг менше 3 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 грудня Рада схвалила зміни до Податкового кодексу для поліпшення інвестклімату.