ua en ru

Порошенко побував на навчаннях ВМС України в Миколаївській обл

Порошенко побував на навчаннях ВМС України в Миколаївській обл Фото: Петро Порошенко (ліворуч) на навчаннях у Миколаївській області

Навчання проводилося в акваторії Бузького лиману в Миколаївській області

Президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Миколаївську область ознайомився з ходом тактичних навчань Військово-Морських Сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"На швидкохідних катерах Президент у супроводі командувача ВМС віце-адмірала Сергія Гайдука вийшов у море і спостерігав за висадкою морського десанту комбінованим способом на необладнане узбережжя", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, навчання проводилося в акваторії Бузького лиману в Миколаївській області за участю підрозділів морської піхоти, сил спеціального призначення, надводних кораблів і катерів ВМС України, а також літальних апаратів морської авіації ВМС, Повітряних Сил та Сухопутних військ Збройних Сил України.

"Відпрацьовувалися практичні навички особового складу в динамічній обстановці, максимально наближеній до реальної за всіма етапами висадки морського десанту на необладнане узбережжя, захоплення і утримання плацдарму. Також відпрацьовується міжвидове взаємодія з моря і з повітря. Мета навчань - підготовка підрозділів Військово-Морських Сил до можливих сценаріїв розвитку подій на Приморському напрямку, зокрема Маріупольському", - відзначили в прес-службі Президента.

Порошенко побував на навчаннях ВМС України в Миколаївській обл

Фото: Порошенко на навчаннях у Миколаївській області

Нагадаємо, в квітні 2015 р. Порошенко в рамках робочої поїздки в Миколаївську область також брав участь у тактичних навчаннях військових частин і підрозділів Збройних Сил України (ЗСУ).