ua en ru

Порошенко назвав неприйнятним польський закон про заборону "бандерівської ідеології"

Порошенко назвав неприйнятним польський закон про заборону "бандерівської ідеології" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Прийнятий закон не відповідає принципам партнерства між Україною та Польщею

Прийнятий у Польщі закон, яким, зокрема, забороняється так звана "бандерівська ідеологія", містить неприйнятні оцінки. Про це йдеться в повідомленні президента України Петра Порошенка на його сторінці у Facebook.

"Глибоко стурбований рішенням польського парламенту. Історична правда вимагає відвертої розмови і діалогу, а не заборон. Оцінки, які містяться в цьому рішенні, є абсолютно необ'єктивними і категорично неприйнятними. Ми насамперед пам'ятаємо наші спільні перемоги і боротьбу проти тоталітарних режимів. Жодне політичне рішення не може замінити історичну правду", - заявив Порошенко.

За його словами, прийнятий закон не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею.

"Закликаю Польщу до об'єктивності та діалогу. Тільки разом переможемо", - додав Порошенко.

ПП: Глибоко стурбований рішенням польського парламенту. Історична правда вимагає відвертої розмови та діалогу, а не забо...

Опубліковано Петром Порошенком 1 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сенат Польщі прийняв закон про заборону "бандерівської ідеології". Документ стосується визначення злочинів українських націоналістів та українських організацій, які співпрацювали з Третім рейхом під час Другої світової війни. На підставі закону можливе відкриття кримінальних справ стосовно осіб, які заперечують провину українських націоналістів за злочини проти поляків.