ua en ru

Порошенко назвав фейки про Україну частиною гібридної війни РФ проти всього світу

Порошенко назвав фейки про Україну частиною гібридної війни РФ проти всього світу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко заявив про важливість доносити правду про події в Україні

Поширення фейкових новин про Україну є частиною гібридної війни Російської Федерації проти всього світу. Про це на Українському сніданку в Давосі заявив президент України Петро Порошенко, передає його прес-служба.

"Дуже важливо доносити правду про події в Україні, щоб захистити світ від фейкових новин, які активно поширюються світом", - заявив він і підкреслив, що такі новини є частиною гібридної війни Росії не тільки проти України, а й проти всього вільного світу.

Він також зазначив, що майданчик у Давосі є гарною можливістю для спілкування, дискусій і обміну думками. Він додав, що вітає всіх, хто інвестує гроші, а також спроби і зусилля, щоб донести правду про Україну.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що російська пропаганда підриває суверенітет і демократію у всьому світі. Він також зазначив, що іноді українська опозиція "не без задоволення тиражує" російські фейки.