ua en ru

Російська пропаганда підриває суверенітет і демократію в усьому світі, - Порошенко

Російська пропаганда підриває суверенітет і демократію в усьому світі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами Порошенка, іноді українська опозиція "не без задоволення тиражує" російські "фейки"

Російська пропаганда підриває суверенітет і демократію в усьому світі. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході виступу на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки, повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідь на запитання, як боротися з російською пропагандою, яка підриває суверенітет та демократію у всьому світі, зараз це вже визнано, шукають на рівні Євросоюзу та його окремих членів. Ми координуємо наші зусилля зовні з нашими партнерами, а всередині країни я розраховую на саморегуляцію та пропозиції з боку української медіа-спільноти", - заявив він.

Крім того, за словами Порошенка, іноді українська опозиція "не без задоволення тиражує" російські "фейки".

"Час від часу на них ("фейкові новини", - ред.) клюють навіть ті медіа, які позиціонують себе як глибоко українські, патріотичні та європейські", - зазначив він.

Також Порошенко додав, що політична боротьба всередині країни проходитиме у межах європейських стандартів стосунків влади та опозиції.

"Ми засвоїли уроки. Ми усвідомили помилки. Ми не допустимо їх повторення. Я переконаний, нам вистачить розуму і сил, щоби політичну боротьбу всередині країни утримувати в межах європейських стандартів стосунків влади та опозиції. Це потрібно для того, щоби ворог не зміг підірвати нас із середини; щоби п'ята колона не підняла голови; щоби отаманщина не руйнувала основ державності і демократії", - додав він.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що Україна готова дати жорстку військову відсіч агресорові в разі наступу.