ua en ru

Порошенко: призначання Гладковського було помилкою

Порошенко: призначання Гладковського було помилкою Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко додав, що цей скандал вдарив по його рейтингу

П’ятий президент Петро Порошенко заявив, що призначення його бізнес-партнера Олега Гладковського заступником секретаря РНБО було кадровою помилкою. Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Українська правда".

За словами Порошенка, він цю помилку виправив.

"Звичайно (призначення Гладковського було кадровою помилкою, - ред.), якщо я його звільнив, то звільненням я її і виправляв", - сказав він.

Порошенко говорить, що до звільнення Гладковського була перевірка інформації, яка була в сюжеті журналістів "Наші гроші".

"Є помилки? Є. Але позиція така, що у нас дії мають бути ефективними. Людина, в незалежності від того, чи вона близька, чи не близька до президента, якщо він скоїв помилку або злочин, то помилка - звільнення, злочин - в’язниця. В цьому полягає принцип", - сказав він.

Порошенко додав, що цей скандал вдарив по його рейтингу, і що наразі він не підтримує стосунків з Гладковським.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у розслідуванні "Наші гроші" говорилося, що заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, його син Ігор з одним і чинний директор "Укроборонпрому" Павло Букін є учасниками схеми по розкраданню в оборонному комплексі України.

Тоді в "Укроборонпромі" стверджували, що розслідування містить маніпуляції. А інформація про причетність Гладковського і керівництва "Укроборонпрому" до розкрадань взята з закритих даних кримінальних справ.

На підставі цього 4 березня Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.