ua en ru

Порошенко і Макрон висловилися за активізацію роботи в нормандському форматі

Порошенко і Макрон висловилися за активізацію роботи в нормандському форматі Фото: Петро Порошенко і Еммануель Макрон (president.gov.ua)

Голови обговорили ситуацію на Донбасі напередодні зустрічі Макрона з Путіним

Президент України Петро Порошенко і президент Французької Республіки Еммануель Макрон висловилися за активізацію роботи в нормандському форматі. Про це повідомляє прес-служба глави.

"Петро Порошенко провів телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Напередодні запланованої зустрічі глави Франції з президентом Росії Володимиром Путіним, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, глава України навів факти порушення мінських домовленостей Російською Федерацією і підтримуваними РФ бойовиками. Також, глави країн висловилися за активізацію роботи в нормандському форматі (Україна, Німеччина, Франція, Росія) і скоординували позиції напередодні зустрічі лідерів країн G7 в Італії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко і президент Європейської Ради Дональд Туск скоординували по телефону свої позиції перед самітом G7 і визначили дату наступного саміту Україна-ЄС.