ua en ru

Порошенко: до кінця року Україна планує створити понад 20 зразків озброєння

Порошенко: до кінця року Україна планує створити понад 20 зразків озброєння Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, точність і ефективність роботи артилерії буде значно підвищено

До кінця року Україна планує створити понад 20 зразків озброєння та військової техніки. Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, протягом п’яти років на озброєння Збройних сил України прийнято 8 типів бойових броньованих машин, два типи протитанкових ракетних комплексів, сім типів модернізованих літаків і вертольотів. Крім того, глава держави повідомив про успішні випробування нових крилатих ракет.

"До кінця поточного року планується завершити роботи зі створення та модернізації ще понад двадцяти зразків озброєння та військової техніки. Серед них - рухомий автоматизований командний пункт для оснащення зенітних ракетних дивізіонів, комплекс машин управління артилерією. Точність і ефективність роботи артилерії буде значно підвищено", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами Порошенка, оборонно-промисловий комплекс (ОПК) України практично позбувся залежності від постачання комплектуючих з Російської Федерації.

Крім того, повідомлялося, що Порошенко вибачився за свою обіцянку швидко закінчити антитерористичну операцію на Донбасі, дану у 2014 році. Президент також заявив, що шкодує, що "породив завищені очікування".