ua en ru

Порошенко: ОПК України практично позбувся залежності від постачання комплектуючих з РФ

Порошенко: ОПК України практично позбувся залежності від постачання комплектуючих з РФ Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, у 2013 році ця залежність становила від 40 до 70%

Оборонно-промисловий комплекс (ОПК) України практично позбувся залежності від постачання комплектуючих з Російської Федерації. Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, у 2014 році він поставив завдання за необхідності перевести роботу підприємств ОПК у три зміни для того, щоб забезпечити Збройні сили України необхідним силовим компонентом.

"Зусилля оборонної промисловості зараз концентруються на виготовленні високотехнологічного сучасного озброєння, яке повністю відповідає світовим стандартам. Те, на що раніше йшли десятиліття, сьогодні оборонна промисловість України робить за місяць...І на основі стратегії імпортозаміщення, в якій ми практично позбулися залежності від постачання комплектуючих із Росії. Прошу, щоб ви лише уявили собі, що 2013 року ця залежність становила від 40 до 70 %", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Порошенко назвав армію РФ джерелом загрози для України. За словами глави держави, Україна має бути готова до будь-яких дій армії країни-агресора.