ua en ru

Порошенко виключив можливість приватизації підприємств оборонного комплексу

Порошенко виключив можливість приватизації підприємств оборонного комплексу Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

За словами Порошенка, наразі на порядку денному стоїть приватизація підприємств в Україні

Президент України Петро Порошенко виключив можливість приватизації підприємств оборонного комплексу. Про це він заявив у ході робочого візиту у Миколаївську область, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Порошенка, наразі на порядку денному стоїть приватизація підприємств в Україні. Виключенням, за словами глави держави, є підприємства оборонного комплексу, оскільки це безвідповідально, коли йде війна, а також такі дії заборонені законом.

"Ми дійсно ставимо на порядок денний приватизацію підприємств. Для чого? Держава є поганий власник і поганий менеджер - управління державними підприємствами завжди було джерелом корупції. І тут нам треба було рішуче і прозоро за участі іноземних радників організувати приватизацію державних підприємств. Але це не стосується підприємств оборонного комплексу. Як це можна? Це було би безвідповідально, коли йде війна, приватизувати підприємства, які забезпечують оборону держави", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Фонд державного майна (ФДМ) оголосив аукціони з 147 об'єктів малої приватизації. Крім того, до кінця року будуть виставлені на продаж ще 750 об'єктів, а першим лотом буде державний пакет акцій акціонерного товариства "Укрпапірпром".

Крім того, повідомлялося, що 30 липня ФДМ провів перші конкурси щодо визначення інвестиційних радників для так званої великої приватизації ПАТ "Одеський припортовий завод", ПрАТ "Президент Готель" і ПрАТ "Індар".