ua en ru

Порошенко незадоволений результатами боротьби з корупцією

Порошенко незадоволений результатами боротьби з корупцією Фото: Порошенко не задоволений результатами боротьби з корупцією

Порошенко заявив, що з нового року прості українці мають "відчути ці результати"

Президент Петро Порошенко 10 грудня провів друге засідання Національної ради з питань антикорупційної політики. Глава держави зазначив, що його поки що не задовольняють результати боротьби з корупцією, та наголосив, що з перших днів наступного року прості українці мають відчути ці результати, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми маємо довести, що система, яку ми так дбайливо створювали весь 2015-й рік, нарешті, працює для України і здатна приносити гарний результат", - сказав Порошенко.

Президент застеріг від заспокійливих звітів щодо першого етапу антикорупційних дій.

"Нібито рухаємося, нібито прогрес, нібито чогось вже досягли. Ні, наголошую, що ми лише створюємо інституціональну структуру, створюємо передумови для невідворотності покарань. Самих покарань і самих результатів, незважаючи на те, що кожен день, ну, принаймні кожен тиждень, високопосадовці затримуються за хабарі, за які мають бути запроторені за ґрати, результати поки що мене не задовольняють", - заявив він.

Порошенко акцентував на тому, що під час візиту віце-президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена було оголошено про допомогу США у антикорупційних діях.

"Левова частина з тих 190 мільйонів доларів, які були привезені як додаткова технічна допомога, піде на допомогу у створенні ефективних правоохоронних і антикорупційних органів", - додав Порошенко.

Нагадаємо, віце-президент США Джозеф Байден повідомив, що США нададуть Україні нову допомогу в розмірі 190 млн доларів.