ua en ru

Порошенко: МВФ визнав максимальні успіхи України серед країн, що розвиваються

Порошенко: МВФ визнав максимальні успіхи України серед країн, що розвиваються Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко зазначив, що, незважаючи на війну на Донбасі, в Україні було втілено численні реформи

За даними Міжнародного валютного фонду (МВФ), Україна досягла максимальних успіхів серед країн, що розвиваються. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю президента України Петра Порошенка італійському виданню Repubblica.

Порошенко зазначив, що в Україні було втілено численні реформи. Зокрема, було реформовано пенсійну систему, охорону здоров'я, розподіл ресурсів та сферу юстиції. Крім того, проведено децентралізацію та "навіть непопулярну приватизацію". Порошенко також додав, що в Україні було створено антикорупційне законодавство та антикорупційні органи.

"За даними Міжнародного валютного фонду, серед країн, що розвиваються, ми є тією, яка досягла максимальних успіхів. У останні роки, однак, ми також досягли ще одного важливого результату - ми повернулись до європейської родини та вийшли з-під впливу Росії, яка й наразі вважає Україну своєю колонією, а українців своїми васалами. Ми зробили все це, незважаючи на війну на Донбасі", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявляв, що український уряд може відмовитися від підвищення цін на газ і продовжити спецзобов'язання для "Нафтогазу", поки не досягнуто домовленостей з Міжнародним валютним фондом.

Крім того, станом на 2 жовтня поточного року прем’єр-міністр Володимир Гройсман повідомляв, що Кабмін ще не досяг домовленості з МВФ щодо ціни на газ. Разом з тим, в Кабміні сподіваються, що МВФ зважатиме на економічну ситуацію в Україні.