ua en ru

Кабмін може відмовитися від підвищення цін на газ без домовленостей з МВФ, - Рева

Кабмін може відмовитися від підвищення цін на газ без домовленостей з МВФ, - Рева Фото: Андрій Рева (РБК-Україна)

Уряд може знову продовжити спецзобов'язання для "Нафтогазу"

Український уряд може відмовитися від підвищення цін на газ і продовжити спецзобов'язання для "Нафтогазу", поки не досягнуто домовленостей з Міжнародним валютним фондом. Про це в ефірі "112 Україна" заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Рева відзначив, що на сьогоднішньому засіданні питання підвищення цін на газ для населення не обговорювалося. За його словами, є ймовірність того, що спецзобов'язання для "Нафтогазу" продовжать ще на місяць через відсутність домовленостей з МВФ.

"Ми не виключаємо жодних варіантів в цьому питанні", - підкреслив Рева.


У той же час, за інформацією джерел РБК-Україна в уряді, розглядається варіант підвищення тарифів на газ для населення тільки після прийняття держбюджету-2019. Видання вже повідомляло, що МВФ готовий продовжити співпрацю з Україною лише після того, як парламент затвердить збалансований бюджет.

В такому випадку в уряді не бачать сенсу підвищувати вартість газу раніше кінця року, не маючи впевненості в тому, що кредитор надасть транш. Крім того, така відстрочка дозволить уряду уникнути зростання ціни газу для споживачів в опалювальний період.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Київ продовжує переговори з МВФ, поки не домовившись про транш.

У той же час минулого тижня стало відомо, що Кабмін погодив з МВФ підвищення цін на газ для населення.