ua en ru

В Кабміні розповіли про перебіг перемовин з МВФ щодо ціни на газ

В Кабміні розповіли про перебіг перемовин з МВФ щодо ціни на газ Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

До перемовин з МВФ залучені всі представники української влади

Український уряд поки що не досяг домовленості з Міжнародним валютним фондом щодо ціни на газ, проте в Кабміні сподіваються, що МВФ зважатиме на економічну ситуацію в Україні. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі "Свободи слова" на ICTV.

"Ви бачите, що рішення немає. Ми зараз ведемо перемовини. Ці перемовини з МВФ йдуть достатньо конструктивно. Я бачу, що в них є розуміння реальної економічної ситуації. Вони оцінюють реально доходи людей. Ми розраховуємо на те, що буде відповідне розуміння, і ми зможемо вийти з цієї ситуації з мінімальними втратами", - повідомив Гройсман.

Прем’єр підкреслив, що до перемовин залучені всі представники влади.

"І президент веде переговори, і навіть голова Верховної ради докладає зусиль, щоб довести інформацію для ухвалення такого чутливого рішення", - додав він.

У свою чергу в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова додала, що перемовини уряду з МВФ наразі перебувають на фінальній стадії.

"Програма МВФ і перебування в програмі надзвичайно важливе для нас. Ми працюємо. Я сподіваюсь, що вже на фінальній стадії домовленість з нашими партнерами. Транш МВФ не іде в бюджет. Він іде в резерви Національного банку. А для нас надзвичайно важливо, що він відкриває для нас фінансування від наших європейських партнерів - ЄС та Світового банку", - пояснила вона.

Нагадаємо, у Кабінеті міністрів України пообіцяли не допустити підвищення ціни на газ для населення на 60%.