ua en ru

Порошенко анонсував засідання РНБО щодо ситуації в акваторії Азовського моря

Порошенко анонсував засідання РНБО щодо ситуації в акваторії Азовського моря Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенк заявив, що ситуація, що наразі склалася в акваторії Азовського моря, є категорично неприйнятною

Президент України Петро Порошенко анонсував засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО) щодо захисту інтересів України в акваторії Азовського моря. Про це Порошенко повідомив у рамках виступу на нараді керівників закордонних дипустанов, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Порошенка, ситуація, що наразі склалася в акваторії Азовського моря, є категорично неприйнятною.

"Я очікую пропозицій щодо забезпечення наших інтересів в акваторії Азовського моря. Я не збираюся з цим миритися і переконаний, що ситуація, яка складається зараз є категорично неприйнятною. Доручив підготувати відповідне засідання РНБО з цього приводу і прошу МЗС внести якнайскорше свої пропозиції, бо протиправні та підступні дії Москви в цьому регіоні не повинні і не будуть залишатися безкарними і без відповідної міжнародної реакції", - заявив він.

Нагадаємо, раніше помічник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян повідомляв, що Російська Федерація перед Керченською протокою заблокувала понад 150 іноземних кораблів, які йшли в українські порти.

"У мене немає точних даних, але це, здається, понад 150 іноземних суден, які йдуть до портів. Причому тенденція зберігається - російські прикордонники продовжують оглядати ті судна, які йдуть в українські порти на Азовському морі", - зазначав Слободян.

Також повідомлялося, що Військово-морські сили Збройних сил України збільшать присутність в Азовському морі у зв’язку з діями Росії, пов'язаним з блокуванням суден.