ua en ru

Попов доручив протягом тижня підготувати план розвитку екстреної медичної допомоги в Києві на 2013 р

Голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов доручив департаменту охорони здоров'я підготувати протягом тижня план розвитку екстреної медичної допомоги в Києві на 2013 р. Про це він заявив на розширеній нараді КМДА по впровадженню в Києві закону України "Про екстрену медичнудопомогу", передає кореспондент РБК-Україна.

"Протягом цього тижня я вам доручаю підготувати план дій щодо розвитку екстреної медичної допомоги на 2013 р. і визначити джерела фінансування, як раз поки ми напрацьовуємо бюджет розвитку у цьому році, було б доцільно це врахувати. Прошу підготувати на п'ятницю або може навіть на Четвер, ми домовимося про зустріч і дуже докладно пройдемося по ньому", - зазначив Попов.

Крім того, за словами Попова в цьому році мають бути завершені всі основні процеси по реформі первинної та екстреної медичної допомоги: "У цьому році ми однозначно повинні завершити всі основні процеси пов'язані з реалізацією двох проектів (первинна медична допомога й екстрена медична допомога) з тим щоб в 2014 р. і в наступних роках приступити до серйозного поліпшення системи вторинної та спеціалізованої медичної допомоги в охороні здоров'я міста", - додав Попов.

Попов доручив також департаменту охорони здоров'я КМДА, який очолює Віталій Мохорев подбати, щоб Києву дістався певний відсоток карет швидкої допомоги, які будуть придбані на рівні країни: "Доручаю департаменту охорони здоров'я відстежити ситуацію з придбанням на рівні країни нових карет швидкої медичної допомоги з тим, щоб ми в Києві певний ліміт мали в 2013 р., готувалися до нього і ефективно використовували", - зазначив Попов.

Читайте також: Азаров доручив щорічно оновлювати парк машин швидкої допомоги на 1 тис. машин.