ua en ru

Помпео закликав РФ звільнити українських моряків

Помпео закликав РФ звільнити українських моряків Фото: Майк Помпео (flickr.com/gageskidmore)

Переговори Лаврова і Помпео тривали майже три години

США сподіваються на те, що РФ зможе домовитися з новою владою в Києві і звільнить українських моряків, захоплених в Керченській протоці. Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим у Москві, повідомляє NYT.

Переговори Лаврова і Помпео тривали майже три години

"Ми хочемо, щоб Росія простягнула руку новому українському уряду, щоб знайшовся вихід з положення. Ми також закликаємо російський уряд випустити на свободу представників екіпажу, який був захоплений в Керченській протоці", - сказав Помпео.

Нагадаємо, сьогодні в Москві міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і державний секретар США Майк Помпео проводили переговори.

25 листопада 2018 року РФ захопила в Керченській протоці катери українських Військово-морських сил "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися до Одеси після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море. РФ захопила 24 українських моряків, яких ООН визнала військовополоненими. У свою чергу, МЗС України висловив рішучий протест Росії через продовження утримання під вартою 24 українських військовослужбовців, захоплених у полон Росією.