ua en ru

Допомога Україні залишається пріоритетом Польщі, - Ващиковський

Допомога Україні залишається пріоритетом Польщі, - Ващиковський Фото: глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський

Глава польського МЗС розповів про пріоритети фінансової допомоги

Фінансова допомога Україні залишається пріоритетом уряду Польщі. Про це в ефірі "Польського радіо" заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

Повідомляється, що напередодні Ващиковський взяв участь у конференції щодо ситуації в Сирії і пообіцяв, що уряд надасть їй фінансову допомогу. У той же час він підкреслив, що пріоритетом допомоги Польщі залишаються її східні сусіди Україна та Білорусь.

Крім того, він прокоментував інформацію про ультиматум від Євросоюзу, щоб змусити Польщу прийняти мігрантів, і нібито в іншому випадку вона може зазнати фінансових санкцій. За словами Ващиковського, з юридичної точки зору це неможливо, тому що в положеннях ЄС не передбачено покарання у подібних ситуаціях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський союз перерахував Україні 600 млн євро макрофінансової допомоги. Третьою програмою допомоги ЄС, яка буде діяти до кінця 2017 року, в цілому передбачено надання Україні трьох траншів у розмірі 600 млн євро кожний, два з яких вже надійшли.