ua en ru

У Польщі заявили, що полегшують напруженість у ЄС, приймаючи біженців із України

У Польщі заявили, що полегшують напруженість у ЄС, приймаючи біженців із України Фото: Йоанна Копцинська (facebook.com/joanna.kopcinska.50)

Польща прийняла "багато біженців" із України, та в Євросоюзі про це забули

В уряді Польщі заявили, що полегшують напруженість на східному фланзі Європейського Союзу, приймаючи "багато біженців" із України. Про це заявила речниця польського уряду Йоанна Копцинська в інтерв’ю wPolityce.pl.

За словами речниці, позиція країни щодо приймання мігрантів у рамках квот ЄС залишається незмінною.

"Польща вирішує, чи може вона прийняти біженців, чи ні. Це наше суверенне рішення", - сказала Копцинська.

Вона також заявила, що Польща полегшує напруженість на східному фланзі ЄС, коли приймає біженців із України.

"Я хотіла б нагадати вам, що наразі Польща прийняла багатьох біженців із України, де відбувається війна. Може скластися враження, що Європейська Комісія цього не помітила, хоча безсумнівно, що на сході України відбувається війна, і там гинуть люди. Завдяки тому, що ми пускаємо біженців із України, ми допомагаємо полегшити напруженість на східному фланзі Євросоюзу, і про це, на жаль, занадто часто забувають або, навіть гірше, не помічають наші західні партнери", - поскаржилася речниця.

За словами Копцинської, Варшава спробує пояснити ЄС, що вона надає допомогу тим, хто страждає від війни, однак робить це інакше, ніж цього наразі вимагають деякі європейські країни.

Нагадаємо, раніше президент Польщі в 1995-2005 роках Олександр Квасневський заявляв, що українці, які працюють на території Польщі, важливі для поляків, оскільки розвивають економіку цієї країни.