ua en ru

Українські заробітчани в Польщі допомагають нашій економіці, - Квасневський

Українські заробітчани в Польщі допомагають нашій економіці, - Квасневський Фото: Олександр Квасневський (flickr.com ebrd)

Екс-президент вважає українців, які працюють на території Польщі, важливими для поляків

Українці, які працюють на території Польщі, важливі для поляків, оскільки розвивають економіку цієї країни. Про це заявив президент Польщі в 1995-2005 роках Олександр Квасневський, передає телеканал "112 Україна".

"Перше - вони допомагають нашій економіці. Вам треба знати, що після входження Польщі до ЄС понад 2,5 млн поляків поїхали працювати, насамперед, до Великої Британії, Ірландії, Франції, і, звичайно, сьогодні без наших українських друзів дуже важко розвивати будівництво. Це нормально. Це, по-моєму, такий вільний ринок праці, де українці знаходять у Польщі хорошу роботу з кращою зарплатою, ніж у себе. А для нашої економіки вони дуже важливі. Я думаю, що це буде продовжуватися", - зазначив він.

При цьому Квасневський підкреслив відсутність культурного конфлікту.

"Треба сказати, що ми люди дуже схожі, мови схожі, це не створює жодних великих проблем. Є якийсь один або другий випадок, який комусь може не сподобатися, але, я думаю, що цей мільйон українців, який тут працює, який заробив гроші і допомагає своїм сім'ям в Україні, - це частина нормальності 21 століття", - наголосив екс-президент Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в уряді підрахували рівень заробітної плати, яка втримуватиме українців від трудової міграції за кордон.