ua en ru

У Польщі збираються зрівняти зарплати польських та іноземних працівників

У Польщі збираються зрівняти зарплати польських та іноземних працівників Фото: у Польщі хочуть зрівняти зарплати поляків та іноземців

Зміни за директивою Європейського союзу повинні набути чинності у 2017 році

Польський уряд працює над поправками до закону про працевлаштування, які повинні набути чинності в 2017 році. Про це повідомляє "Радіо Польща".

Зміни готуються згідно з директивою Європейського союзу, в тому числі щодо забезпечення працівників з-за кордону такими ж зарплатами, як і поляків.


Також будуть введені додаткові види дозволів на роботу: дозвіл на сезонну роботу строком на 8 місяців і короткочасне дозвіл на роботу терміном на 6 місяців.

Повідомляється, що щорічно польські роботодавці, найчастіше у будівельній та господарській сферах, приймають на роботу близько 550 тис. працівників з-за кордону, в основному з України.

Іноземці, що прибувають на роботу, заповнюють пробіл, що утворився через масовий виїзд поляків на заробітки в Західну Європу.

Нагадаємо, колишній міністр фінансів Польщі, співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович не претендує на отримання українського громадянства.